Piano Stemmen Antwerpen

U laat uw piano best minstens één keer per jaar stemmen om zijn optimale toonhoogte te behouden. Uw piano is immers een levend instrument dat reageert op zijn omgeving. Temperatuur, klimaat en de speelintensiteit hebben een grote invloed op de stemming van uw piano. Indien uw piano in een kamer staat met wisselende temperatuur en/of vochtigheidsgraad, en als u uw piano intensief (dagelijks) bespeelt, laat u deze best twee keer per jaar stemmen door de pianostemmer.

Bij de stemming hoort er steeds een klein nazicht van uw piano. Zo worden stroeve toetsen weggewerkt, indien er geen sprake is van een structureel probleem. Ook kijken we de correcte werking van de pedalen na. Na de stemming wordt uw piano proper gemaakt met een microvezel doekje. Zo blijven er zeker geen vingerafdrukken achter op uw meubel.

U kan met alle merken bij ons terecht, of het nu gaat om een Yamaha, Kawai, Erard, Gaveau, Schimmel, Grotrian of een Steinway. Ook de leeftijd doet niet ter zake, u kan zowel uw nieuwe als uw oude piano bij ons laten stemmen. Indien uw piano omwille van slijtage niet meer stembaar is, laten wij u dit weten. En ten slotte stemmen wij uiteraard zowel buffetpiano als vleugelpiano, steeds aan dezelfde hoge kwaliteit.

 

Praktisch

Een stembeurt kost € 85 en duurt ongeveer één uur. Wanneer een piano vele jaren niet gestemd is geweest,kan het zijn dat er een tweede stembeurt om uw piano terug op de juiste toonhoogte te krijgen. Als u buiten de provincie Antwerpen woont, kan er een kleine transportkost aangerekend worden.

Indien mogelijk komt de piano stemmer steeds met de fiets, zo wordt het klimaat zo weinig mogelijk belast.

Piano ontstemd? Maak vandaag nog uw afspraak.

piano stemmen

Dimitri Proost stemde reeds piano’s voor: Mimuze (Mike’s Music), Van Innis Piano’s, Queens Piano’s, Piano’s Van de Winkel, Cultuurhuis de Warande, Muziektheater Transparant, Stadsschouwburg Mechelen, Guy van Nuetten, Muzarto: Academie voor woord en muziek, Muziekacademie Brecht & Sint-Job, enz..